Ingrediente:
1 morcov
3 cepe verzi
4-5 ciupercute medii
1 punga legume congelate (ex: morcov, conopida, brocoli)
1 mana de ardei copti
1 mana de vanata coapta
1 lingurita negrilica (chimen negru)
sare
piper
patrunjel
*iaurt (optional - pt servit)
50g boabe germinate (ex: naut, fasole mung, seminte de floarea soarelui)
Legumele se spala si se taie (morcovul, ceapa, ardeiul si vanata capta cat mai marunt, ciupercile in 4). Se pun la calito - fiert intr-o tigaie bine incinsa, cu putina apa (1 - 2 linguri), ceapa si morcovul, se lasa se se inmoaie, apoi se adauga ciupercutele, se da focul cat mai mic, se acopera tigaia si se lasa 5 minute la fiert.
Se adauga legumele congelate si putina apa (daca este nevoie), dupa 10 minute se adauga ardeiul si vanata coapta, se mai lasa in jur de 2 minute, apoi adaugam sarea si piperul (dupa gust), lasa max 1 minut sa fiarba, adaugam patrunjelul tocat si semintele de negrilica, punem capacul si lasam la infuzat 10 minute.
Servim cu boabe germinate si iaurt!
Bon appetit!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu