Cand am inceput sa citesc despre maia si am vazut cum arata o pane cu maia, am fost fascinata de ,,gaurele''. Initial am crezut ca maiaua este responsabila pentru faimoasele ,,gaurele'', dar apoi informandu-ma am aflat ca de fapt ,,gaurelele'' apar la un aluat hidratat si mi-am spus ca vreau sa fac si eu paine care sa aiba gaurele asa de mari. Tuturora le spuneam ca vreau sa fac paine cu gaurele :D si uite ca am facut :).
O paine cu coaja tare si crocanta, iar miez dens si moale (si plin de gaurele mari). Are un gust usor acrisor care mie mi-a placut mult :)
Ingrediente:
Aluat total:
Faina alba: 500g
Faina integrala: 180g/ 90g faina integrala - 90 faina de secara
Apa: 410g
Sare: 16g
Preferment: 270g
Preferment:
Faina alba: 110g
Apa: 140g
Maia: 20g
Bon appetit!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu