Inimioare cu gem de pere



Ingrediente:

Aluat:
4 oua de prepelita/1 ou de gaina
o ceasca de apa/lapte
praf de copt
1/2 ceasca de ulei de masline
o lingurita seminte de chia/
faina integrala de grau cat cuprinde
un praf de sare

Crema:
800 g gem de pere
200 g seminte oleaginoase
7-8 curmale confiate

Alchimie:
        
          Pentru aluat se adauga ouale de prepelita, apa/laptele, uleiul si se amesteca pana la dizolvare. Peste amestecul rezultat anterior se adauga praful de copt si faina treptat. Cand aluatul incepe sa prinda consistenta se adauga sarea si semintele de chia. Se incorporeaza  si aluatul se pune deoparte. 
       Pentru crema se pune gemul de pere intr-un castron peste care se adauga semintele macinate in prealabil si curmalele confiate inmuiate anterior.Se amesteca pana ce toate intregientele devin un tot unitar.
Aluatul se imparte in doua parti egale, se intinde prima bucata cu sucitorul cat mai subtire, se pune in tava (nu neaparat in foarma de inimioare), se adauga crema de gem, iar apoi se pune cealalta parte din aluat (intinsa anterior) pe post de ,,capac,,, sau sub forma unui grilaj si se da la cuptorul preincazit la 180 grade aproximativ 30 de minute. Se lasa la racit, iar apoi e gata de servit in voie!
Bon appetit!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu