Placinta de dovleac si branza de oaie

Bun, bun,bun! Dulceata dovleacului si gustul sarat al branzei fac o echipa incredibil de delicioasa. Va recomand cu incredere aceasta placinta :)


Ingrediente:
Aluat:
150ml apa
50ml ulei de masline
2 lingurite seminte de chia/1 ou
1 praf de sare 
1 feliuta branza de oaie mai grosuta
1/2 praf de copt
faina cat cuprinde (faina integrala de grau)
Umplutura:
2 dovleci placintari (lungi) potriviti 
2 feliute de branza de oaie
Alchimie:
 Se preincalzeste cuptorul la 200 grade si se pun dovlecii pentru 40 de minute (taiati in jumatate si ,,eliberati de samburi'').
Aluat:
Se pune intr-un bol apa, uleiul de masline, semintele de chia/oul, praful de copt, sarea si branza de oaie taiata cubulete, se incorporeaza si se adauga faina treptat amestecandu-se la inceput cu o lingura, iar apoi cu mana pana ce obtinem un aluat elastic.
Dupa cele 40 de minute, scoatem dovlecii din cuptor, scoatem miezul si-l amestecam cu branza de oaia cubulete. 
Aluatul obtinut se imparte in doua, se intind cele 2 parti. Se tapeteaza o tava cu inel (24 cm) cu hartie de copt, se pune o parte din aluat in tava, se adauga umplutura de dovleac copt si branza de oaie, se pune deasupra cealalta parte de aluat si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-50 de minute!
Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu