Rulada de spanac si tofu

In fiecare duminica imi fac diverse lucruri (dulci sau sarate) pentrru in cursul saptamanii. ,,Rulada de spanac si tofu'' o reteta ce poate fi servita atat la micul dejun alaturi de un iaurt de baut, cat si la masa de pranz langa o salata buna si satioasa.
*Cat mai curand va voi prezenta o salata ce poate fi alaturata acestei rulade. :)



Ingrediente:
Aluat:
100 g faina de secara
200 g faina de ovaz/fina integrala de grau + 1-2 linguri in plus (daca trebuie)
150ml apa
50ml ulei de masline
1/4 cubulet de drojdie
1 praf de sare
1 lingurita seminte de chia (optional)
Umplutura:
100g baby spanac
300 g tofu afumat/branza
1 lingura ulei de masline
Decor:
10 seminte de dovleac (optional)
Alchimie:

 Aluat:

           Se amesteca faina (cea de secara si cea de ovaz/integrala de grau) cu drojdia. Se toarna apa si
 uleiul de masline in centru fainii si incepem sa amestecam cu o lingura pana ce aluatul incepe sa
 prinda consistenta.  Cand aluatul capata consistenta (cat de cat) se pune praful de sare si semintele de chia. Acum incepem sa framantam aluatul in jur de 10 minute  pana obtinem un aluat elastic.  Se pune la crescut intr-un loc caldut si ferit de curenti pentru 1 ora si 30 de minute.
* P.S.: In faina de ovaz am remarcat o urma ,,fina'' de gust amar. Daca va deranjeaza inlocuiti-o cu faina integrala de grau.

Umplutura:

     Cat aluatul sta la crescut, spanacu se taie marunt marunt, iar branza tofu/branza de vaca se taie in cubulete cat mai mici. Se pun impreuna intr-un bol si se amesteca cu o lingura de ulei de masline.
     Dupa ce aluat a crescut, acesta se intinde cat mai subtire, se pune umplutura de spanac cu tofu, se ruleaza si se mai pune la crescut pentru inca 1 ora intr-o tava de chec/cozonac.
Se preincalzeste cuptorul la 180 grade, se pune tava in cuptor pentru 40-50 de minute.


Bon appetit!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu