Brownie cu bilute de caju

Reteta asta este o reinterpretare a retetei  http://edithskitchen.ro/prajitura-de-ciocolata-cu-bilute-de-cocos/...O versiune mai sanatoasa....


Ingrediente:

 Bilute de caju:
100 g caju
50 g stafide aurii inmuiate timp de 12 ore
3-4 linguri tarate de psyllium

Brownie:
8 oua prepelita/2 oua gaina
1 1/2 pahar de lapte
un praf de sare
putin ulei (ochiometric)
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cacao
1 lingura tarate de psyllium
5 linguri mix de tarate ( psylliul, ovaz, carob, seminte de in)
1/4 plic praf de copt
5 curmale (in jur de 100 g)/1/2 pahar de zahar
*eu am folosit doar 5 pentru ca nu-mi plac dulciurile foarte dulci

Decor:*optional
Seminte oleaginoase ( caju, migdale, samburi de caise, seminte de dovleac)

Alchimie:

Bilute de caju:

Se pun in robot toate ingredientele si se amesteca pana la obtinerea unui ,,aluat,, omogen si lipicios. Se formeaza bilutele care se pun pe fundul unei tavi.

Brownie:

Se adauga intr-un bol ouale, laptele, sarea, uleiul ( daca folositi *zahar puneti-l la inceput...daca folositi curmale (curmale inmuiate si facute piureu in prealabil), acestea se pun la sfarsit in compozitie) si *zaharul, amestecati pana la dizolvarea zaharului. Apoi se adauga treptat restul ingredientelor, amestecand dupa adaugarea fiecaruia.
Compozitia obtinuta se toarna peste bilutele de caju, se pun semintele oleaginoase si se intrpduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.
P.S.: Dp 30 de minute acoperiti tava cu o hartie de copt si lasati-o asa in jur de 20 de minute (chiar si dupa ce s-a stins cuptorul). 
De preferat este sa fie lasata sa se raceasca in cuptor.




Bon appetit!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu