Orez cu lapte...avocado...unt de arahide

    Aveam in fructiera un avocado foarte copt (dar cand l-am cumparat era atat de tare incat 
puteam sparge capul cuiva), in frigider niste unt de arahide (facut cu cateva zile in urma) si orez cu lapte 
de seara trecuta (proaspat facut). Le-am combinat si asa a luat nastere un dulce bun la micul dejun...
care contrar aparentelor este consistent.
P.S.:Avocado-ul se coace cam in 8 zile. Pentru a ii grabi procesul de coacere trebuie pus langa o banana
 (bananele au o substanta ce se numeste etilina  ce ajuta la coacerea altor fructe).



Ingrediente:
Orez cu lapte:
1 cana orez basmati
5 cani lapte de tara
15 curmale fara samburi
2 batoane de scortisoara
Avocado dulce:
1 avocado bine copt
Sucul de la ½ mandarina/portocala/lamiae
3 lingurite miere
Decor delicious:
1 lingurita cu varf unt de arahide ( *reteta e pe blog)
cateva seminte oleaginoase (seminte de dovleac, migdale, samburi de caise)
Alchimie:

Orez cu lapte:

     Se pun intr-o oala orezul basmati, impreuna cu laptele de tara, curmalele inmuiate si facute piureu 
in prealabil si cele 2 batoane de scortisoara. Se incorporeaza, amestecandu-se putin cu o lingura de lemn,
 apoi se pune la foc mediu pentru aproximativ o jumatate de ora. Trebuie avut grija sa amestecam 
din cand in cand pentru ca orezul sa nu se lipeasca. Dupa o jumatate de ora, laptele va ajunge la punctual 
de fierbere. Din momentul acela va mai trebuie sa stea pe foc cam 10 -15 minute, timp in care amestecam
(din cand in cand). La sfarsitul celor 15 minute, orezul e gata de servire.
P.S.: Cele 15 curmale pot fi inlocuite cu 1 pahar cu zahar.

Avocado dulce:

   Fructul de avocado impreuna cu sucul de mandarina se paseaza cu ajutorul unui robot de bucaratie, 
sau ca in cazul meu,   cu presa de facut piureu :D.  Apoi se pun cele 3 lingurite de miere, se amesteca si… 
Voila!...Gata crema.

Plaiting:

    Se pune intr-un bol jumatate din cantitatea de ,,avocado dulce’’, apoi se pun 5 linguri de orez cu lapte, 
se adauga cealalta jumatate din crema de avocado,  lingurita cu unt de arahide si semintele oleaginoase.



Bon appétit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu