Avocado umplut cu orez dulce...unt de arahide...seminte coapte

Ca de obicei in drum spre casa de la serviciu ma gandesc ce sa mai ,,impovizez'' si asa a luat nastere aceasta ,,reteta'' <<Avocado umplut cu orez dulce>>. 


Ingrediente:

 Orez dulce:

20g orez thai/basmati
5-6 curmale
1 baton de scortisoara
40-50 g apa
1 avocado copt
2 lingurite de unt de arahide 
10 seminte floarea soarelui
10 seminte dovleac
2 boabe de cacao raw 


Alchimie:


               *Fructul de avocado l-am copt (asa mi-a venit) dar puteti sa-l lasati si asa crud.

       Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Fructul de avocado se taie in doua, se pune in tava, langa se pun si semintele (semintete se pun pe o hartie de copt mai mica/ intr-o tava mai mica *trebuiesc scoase dupa aprox 10 minute), se introduce tava in cuptor pentru 20 de minute. 
     Separat se face un piureu de curmale, se adauga orezul, apa si batonul de scortisoara si se lasa sa fiarba 15 minute la foc potrivit amestecand din cand in cand, apoi 10 minute acoperit cu focul stins.
     Dupa ce orezul s-a racit si avocado-ul si semintele au fost scoase din cuptor incepem asamblarea: Se pune in fiecare jumatate a avocado-ului 2 lingurite de orez, 1 lingurita unt de arahide si ornam cu seminte si bucatele de cacao raw (puteti sa amestecati orezul, untul de arahide, semintele si bucatelele de cacao raw, iar cu compozitia obtinuta umpleti fiecare jumatate a fructului de avocado).


Delicios si dulceeee!


Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu