Ciocolata cu scortisoara/vanilie



Ingrediente:
200 g seminte oleaginoase (nuci, migdale,nuci braziliene, caju, alune de padure)
1 avocado bine copt
2 linguri jumatate de cacao
7-10 fructe confiate (curmale)
2 linguri jumatate de miere 
2 lingurite cu varf de scortisoara/seminte de la o pastaie de vanilie

Alchimie:

     Incepem prin a pune fructele la inmuiat de cu seara ( in cazul in care ati uitat de acest proces, se pun in apa fierbinte si se lasa acolo pana cand apa ajunge la temperatura camerei), se scurg de apa si se pun deoparte pana la urmatorul pas. Semintele se macina cu ajutorul unui robot de bucatarie. Dupa macinare, acestea se transfera intr-un castron peste care se adauga cacaua, scortisoara/vanilia si fructele confiate facute piure. Intre timp avocado-ul se paseaza in robot, iar peste el se adauga amestecul de seminte si mierea.
Se varsa compozitia intr-o tava, se niveleaza, se pune o greutate peste compozitie pentru a o presa si se lasa la frigider cateva ore. Dupa cele cateva ore petrecute la frigider e gata de servire.
P.S. : Daca doriti sa mariti cantitatea de miere,mariti si cantitatea de seminte.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu