Pizza desert



Ingrediente:
Aluat:
400 g faina integrala
200g apa calduta
7 g drojdie deshidratata
2 linguri ulei de masline
praf de sare
o lingurita seminte de chia

Topping:

2-3 linguri gem
4 boabe struguri roze
4 boabe struguri albi
o lingurita fulgi de migdale

     sau 
2-3 linguri gem de pere
1 para
1 fruct de kiwi
branza dulce (2-3 bucatele)

Alchimie:

      Incepand cu aluatul, se amesteca faina cu drojdia, se adauga apa caldulta in care am pus uleiul de masline. Se omogenizeaza ingredientele, iar cand aluatul incepe sa capete consistenta se adauga sarea si semintele de chia. Dupa ce am adaugat sarea si semintele de chia se continua framantarea pana ce aluatul nu mai este lipicios. Se pune intr-un loc caldut, ferit de curent timp de 1h30minute. Dupa ce aluatul a crescut se imparte in trei parti egale si se formeaza pizza (aici sunt doar doua pizza desert, dar mi-au iesit trei. Pe cea de-a treia am mancat-o cu unt de arahide si feliute de banane), se pune in tava si se mai lasa la crescut in jur de 40 minute. 
Dupa cele 40 de minute peste aluatul de pizza deja format se pune gemul, fructele taiate felii si fulgii de migdale/branza dulce se da la cuptorul incalzit la 180 grade pentru 20-30 de minute. O scoatem din cuptor si o infulecam cu placere.
P.S.: Topping-urile pot fi nenumarate
Bon appetit!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu