Tarta rustica de mere

Inventia mea de moment (erau in fructiera niste mere ce erau pe duca si mi-a fost mila sa le las sa se strice asa ca am improvizat ceva).... Tarta rustica de mere


Ingrediente:
Clatite:
150 g faina integrala
50 g faina de orez
1 ou
400g apa/lapte
1 praf de sare
Umplutura:
7-8 mere potrivite
5 smochine
1 lingurita scortisoara
Decor: (optional)
1 lingurita scortisoara
1 mana de stafide, seminte de floarea soarelui si de dovleac
Alchimie:
 Pentru inceput se pun smochinele taiate bucatele mici la inmuiat in apa calduta ( cu 8 ore inainte ar fi ideal, dar daca ati uitat sau nu aveti timp de asa ceva le puteti pune intr-un bol cu apa fiebinte si le lasati acolo pana ce apa ajunge la temperatura camerei)
Clatite:
Se pune intr-un bol oul si praful de sare. Acestea se bat bine pana cand oul incepe sa capete o culoare alba si isi mareste volumul. Se adauga apa treptat incorporand-o in compozitie si apoi cele doua tipuri de faina urmand acelasi procedeu. Se lasa la ,,odihnit'' pentru 10 minute in frigider. Dupa cele 10 minute se pune o tigaie teflonata la foc mare (pentru inceput) si se lasa asa pana ce tigaia se incinge bine. Apoi se da focul la mediu spre mic si se coc clatitele pe fiecare parte 2-3 minute. Se pun deoparte pana la urmatorul pas.
Umplutura (piureul de mere):
Merele curatate de cotor si seminte se taie bucatele si se pun impreuna cu smochinele hidratate in prealabil si scortisoara in robotul de bucatarie. Se dau cateva pulsuri pana cand merele devin piureu.
( *Merele pot fi de asemenea rase si amestecate pur si simplu cu smochinele si scortisoara).
Optional (pentru un aspect rustic) se decoreaza tarta cu scortisoara, stafide aurii, seminte de floarea soarelui si de dovleac.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 30 de minute. Dupa ce se raceste complet e gata de servire.

Bon appetit!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu