Biscuiti cu cacao

Imi doream de mult sa fac o reteta de  biscuiti fara sute de grame de unt sau fara praf de copt. Dupa o saptamana intreaga de mute ,,negocieri''cu mine insami cum sa-i fac,ce ingrediente sa folosesc, intr-o duminica dimineata mi-am zis....,,fac ceva cu cacao si iubita mea scortisoara :D si asa au luat nastere acesti biscuitei cu cacao  <3.


Ingrediente:
2 mere potrivite
100 g faina de migdale (samburi de migdale macinate)
275 g faina de nuci romanesti(samburi de nuca macinata)
1 1/2 lingura cacao
1 baton de scortisoara macinat/1 lingurita scortisoara
5 curmale


Alchimie:

  Cu o seara inainte se pun cele 5 curmale intr-un bol cu apa (cat sa le acopere) la hidratat. A doua zi, se scurge apa ramasa, iar curmalele se paseaza. Separat intr-un alt bol se amesteca faina de migdale cu cea de nuca (migdale si nuca macinate in prealabil) cu pudra de cacao si scortisoara. Peste amestecul de migdale,  nuci, cacao si scortisoara se adauga cele 2 mere rase. Se formeaza bilute (14) mai mici/mai mari, se aplatizeaza si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20- 25 de minute. Se lasa sa se raceasca complet, iar apoi sunt gata de servire!!!
Bon appetit!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu