Biscuiti cu morcovi

Prima mea reteta de biscuiti....una reusita. Am pornit de la ideea ca din aluatul de tarta vegana pot face niste biscuitei vegani. Pe langa ingredientele de baza ale tartei am mai adaugat niste morcovi, seminte de susan si in macinate, scortisoara si asa a luat nastere acesti ,,Biscuiti cu morcovi'' deliciosi. :D


Ingrediente:
2 morcovi medii/1 morcov mare
25g faina de susan (seminte de susan macinate)
25g faina de in (seminte de in macinate)
200g faina integrala de grau
1 lingurita scortisoara
100 g unt de cocos/unt normal
6 linguri de apa rece
1 praf de sare




Alchimie:
      Pentru inceput se rad morcovii, se macina semintele de susan si de in. Se pun intr-un bol morcovii rasi,cu semintele de susan si de in proaspat macinate, peste se adauga faina, scortisoara, untul de cocos/untul normal si praful de sare. Cu ajutorul mainii se amesteca pana ce compozitia se transforma in frimituri, apoi se adauga apa rece si se mai amesteca pana la obtinerea unui aluat elastic si usor lipicios. Din aluatul obtinut se formeaza bilute (26) de dimensiunea unei nuci, apoi se preseaza cu dosul degetelor/unei furculite. Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 10-15 minute. Se scot din cuptor si sunt gata de servire!

Bon appetit!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu