BISCUITI CU FULGI DE OVAZ


O altfel de reteta de biscuiti de ovaz. Pentru a face biscuiti nu avem nevoie neaparat de unt, faina, praf de copt si oua. Eu i-am bagat la cuptor, dar pot fi uscati si in deshidrator/ pe calorifer/ la aer pentru 8-12 ore.



Ingrediente:
2 mere potrivite
1/4 pahar fulgi de ovaz
1/4 pahar faina de seminte de floarea soarelui (seminte de floarea soarelui macinate)
1 baton scortisoara macinata/1 lingurita scortisoara
5 linguri faina de nuca romaneasca (samburi de nuca macinata)
5 curmale hidratate in prealabil (facute piureu)
Decor:(optional)
Seminte de susan
Boabe de cacao rasa/pudra de cacao
Muguri de pin

Alchimie:
Pentru inceput se macina semintele de floarea soarelui, batonul de scortisoara si samburii de nuca romaneasca. Se rad merele (pe razatoarea mica) si se adauga treptat fulgii de ovaz, faina de seminte de floarea soarelui, scortisoara, faina de nuca si piureul de curmale. Se formeaza bilute (7) cu mana, se aplatizeaza si se decoreaza (optional) cu boabe de cacao rasa/pudra de cacao, seminte de susan si muguri de pin (in cazu meu... le puteti inlocui cu de doriti voi). Se pune pe o hartie tapetata cu hartie de copt ce este introdusa apoi in cuptorul preincalzit la 175 grade C pentru 20 de minutele. Dupa ce se racesc complet sunt gata de servite alaturi de un ceai/ apa rece/ pahar de iaurt.
Bon appetit!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu