Chec cu malai

La o prima rasfoire, cand dai de o reteta ca ,,Chec cu malai''  zici ,,Yach...malai intr-un desert?'', dar daca stai sa analizezi mai bine reteta si daca o si incerci la final vei realiza ca este un deliciu. Va recomand cu incredere aceasta reteta. :)



Ingrediente:
1/2 pahar de malai
1/2 pahar de gris
1/2 pahar faina integrala/alba
1/2 praf de copt
1 praf de sare
1 ou
1 lingura ulei de masline
2 pahare de apa/lapte (1 iaurt mic + 1/2 cana de lapte)
100 g pireu de curmale/1/2 pahar de zahar

Decor (optional):
2-3 partatele de ciocolata/stafide/nuci/merisoare etc (orice doriti)

Alchimie:
 Se amesteca ingredientele uscate (malaiul, grisul, faina integrala, praful de copt si praful de sare). Separat intr-un alt bol se adauga oul, uleiu de masline, apa/ laptele (iaurtul si cu laptele) si curmalele hidratate in prealabil si facute piureu/ zaharul si se amesteca pana ce oul se albeste si-si mareste volumul. Apoi peste ingredientele umede se adauga treptat cele uscate amestecandu-se continuu pana ce se incorporeaza . Se pune compozitia obtinuta intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt , se pune din loc in loc patratele de ciocolata si samburi de nuca  (in cazul meu) si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 20-25 minute. Se lasa pana la racirea completa, iar apoi e gata de servire!

Bon appetit!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu